2022 yılındaki fuara olan yoğun ilgi, 2 yeni salon açtırdı
15-18 MAYIS 2025, TÜYAP BÜYÜKÇEKMECE FUAR MERKEZİ, İSTANBUL

2022 yılındaki fuara olan yoğun ilgi, 2 yeni salon açtırdı

Tarsus Türkiye tarafından, AYSAD’ın (Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği) desteğiyle 10-13 Mart 2022 tarihlerinde 17.’si düzenlenecek Uluslararası Asansör İstanbul, brüt metrekare bazında yüzde 20 büyüdü. “Henüz fuara bir yıl gibi bir zaman kalmış olmasına rağmen şimdiden yüzde 80 doluluğa ulaştık” diyen Tarsus Türkiye Fuar Direktörü Seda Bozkurt, son olarak 6 salonda brüt 50 bin metrekare alanda gerçekleştirdikleri Asansör İstanbul’un, brüt 60 bin metrekare alan ve 8 salona çıktığı bilgisini verdi.

Alanında Türkiye’nin lider firmaları ile birlikte asansör ve yürüyen merdiven sektörünün dünya markalarını iki yılda bir Tüyap Beylikdüzü’nde buluşturan Asansör İstanbul, 2022’de, yeni eklenen 2 salonla birlikte toplamda 8 salonda birden açılacak. Bu artışın, dünya asansör sektörünün Tüyap’ta düzenlenen bu fuara olan güveninin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Tarsus Türkiye Fuar Direktörü Seda Bozkurt, açıklamasında “2022 yılının Mart ayındaki 17. buluşma için, firmalar henüz bir önceki fuar bitmeden mevcut metrekarelerini büyüterek yerlerini ayırtmaya başlamışlardı. Hem onların yoğunluğu hem de yeni pazarlara açılmak isteyen yeni katılımcı firmaların ilgisi bu büyümeyi zorunlu kıldı ve fuarımıza 2 yeni salon daha ekledik” dedi.

Asansör İstanbul 2022, yeni eklenen 2 salon ile birlikte toplam 8 salonda açılacak. Aslında, bu artışın altında iki neden yatıyor. Bir taraftan Asansör İstanbul Fuarı’na geçtiğimiz yıllarda katılan firmaların, 17.’nci buluşma için yerlerini şimdiden daha da büyük metrekarelerde almış olmaları. Diğer yandan ise Uluslararası Asansör İstanbul’a katılarak, yeni pazarlara açılmak isteyen yeni katılımcı firmaların fuara olan yoğun ilgisi. Asansör İstanbul’un katılımcıları açısından uluslararası ölçekte kazançlı bir ticaret platformu yaratabiliyor olması, katılımcı firmaların bu fuar sayesinde yeni ihracat kanallarına ulaşabilmesi, satın almacılarla doğrudan fuarda bir araya gelip, yeni iş birliklerine imza atabilmeleri gibi farklı pek çok etmen, yurt içi ve yurt dışı sektör firmalarının Asansör İstanbul’a yoğun bir ilgi göstermesini sağlıyor. Fuar ile birlikte ihracat yapmaya başlayan, var olan ihracat kanallarını genişleten birçok firma var. Bu durumda fuarın cazibesini oldukça artırıyor.

Asansör İstanbul’un uluslararası ölçekte, katılımcı ve ziyaretçileri için beklentilerin üzerinde bir fuar olmasına giden yolun başında ise Tarsus Türkiye yönetim ve ekibinin yıllara dayanan sektörel bilgi ve birikimi var. Bilindiği gibi, Asansör İstanbul ekibi 16 başarılı fuarı geride bıraktı ve her fuardan sektörel bilgi, birikim ve tecrübelerini artırarak çıktı. Dolayısıyla sektörün nabzını çok iyi tutabiliyor. Tüm bunlara ek olarak, Asansör İstanbul dünya çapında yüzlerce fuar organizasyonuna imza atan Tarsus Group bünyesinde yer alıyor. Böylesine büyük bir çatı altında yer almanın hem organizasyona hem de ziyaretçilere pek çok açıdan olumlu ve büyük katkısı oluyor.

Yurt içindeki katılımcı firmalar için büyük avantaj sağlayan Asansör İstanbul, yurt dışından binlerce nitelikli satın almacıyı bir araya getiriyor. Katılımcı firmalar, yurt dışındaki fuarlara gitmeden ya da hiç bütçe harcamadan pek çok ülke ile ihracat yapma şansını bu fuarda yakalıyor. 2019 yılında düzenlenen fuara, dünyanın dört bir yanından 5.780 yabancı ziyaretçi geldi. Özellikle, İran, Suudi Arabistan, Irak, Lübnan, Mısır, Ürdün, Rusya, Ukrayna, Fas gibi ülkelerden yoğun ilgi gösterilen fuarda neredeyse her dört ziyaretçiden birisi yurt dışı kökenliydi.

Asansör İstanbul, yurt dışı katılımcılara ise Türkiye’nin coğrafi ve ticari konumu nedeniyle pek çok avantaj sağlamaktadır. Özellikle Orta Doğu, Kuzey Afrika, Balkanlar ve Türki Cumhuriyetler’den gelen binlerce ziyaretçi ile ticaret fırsatları sunan Asansör İstanbul 2022’ye toplamda 30.000 profesyonel satın almacının gelmesi bekleniyor.

Hiçbir firma 2 yılda bir gerçekleşen bu uluslararası önemli ticari platformunda bulunma fırsatını kaçırmak istemiyor. Katılımcı firmalardan bazılarının genişleyen ürün gamlarıyla birlikte daha geniş alanlara ihtiyaç duyması ve yeni gelen katılım talepleri ile birlikte fuara 2 yeni salon daha eklendi.

30 ülkeden 400 firma katılıyor!

30 ülkeden 400’e yakın katılımcı firmayı, dünyanın dört bir yanından 30 bin profesyonel ziyaretçi ile buluşturacak Asansör İstanbul 2022’de, konut ve ticari bina asansörlerinden hastane asansörlerine, ev içi asansör ve kişisel taşıyıcılardan oto asansörlerine, yük ve servis asansörlerinden engelli asansörlerine, yürüyen merdiven ve yollara kadar farklı kategorilerde tüm komponentler, en yeni ürün, makine, malzeme, ekipman ve teknolojiler görücüye çıkacak.

Uluslararası Asansör İstanbul 2022, Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nin 2-3-4-5-6-7-8 ve 9. salonlarında gerçekleşecek.